Almanya için Özgeçmiş Hazırlarken Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişisel Bilgiler

Adınızı, hemen altına mesleğinizi, sonrasında açık adresinizi (posta kodu ile), size ulaşılabilecek telefon numaralarını e-mail adresinizi, doğum yeri ve doğum tarihinizi, medeni halinizi ve varsa çocuk sayısını yazmayı unutmayın!

İş/Staj Deneyimi

En güncel iş yerinizden/stajınızdan başlayarak geçmişe doğru sıralayın. Önce iş yerindeki pozisyonunuz (örneğin Yoğun Bakım Hemşiresi, İş Geliştirme Müdürü gibi) Her bir pozisyonun altına iş yerinin adı, o pozisyonda üstlendiğiniz sorumluluklarla ilgili özet bilgiler yazın. Eğer mesleğinizde önemliyse, o işte kullanmaya vakıf olduğunuz önemli cihazlar, teknolojiler yazılabilir.

Eğitim Bilgileri

En son alınan eğitimden başlayarak ilk okula kadar eğitim kurumunun adı ve bölümlerin adlarını ve şehirlerini yazın.

Yetkinlikler/Beceriler

Mesleğinizle ilgili aldığınız sertifikalar, eğitimler, bilgisayar becerileri, uzman olduğunuz alanlarla ilgili bilgiler (tarih ve eğitim veren kurum belirtilerek yazılmalı)

En Önemlisi

CV’nizde tarih olarak boşluk olmamalı. Örneğin 2015’de bir yıl çalıştınız. 2019’da yeniden başladınız. Aradaki boş dönemle ilgili bir açıklama yazılmalı (Örneğin iş arama, free lance çalışma, askerlik, çocuk yetiştirme gibi) 

Son Detaylar 

  • Almanya’da CV’lerin en altına şehir, tarih ve imza atılır. Tarih CV’nin güncelliğini, imza ise verdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu imzanızla teyit ettiğinizi gösterir!
  • Almanya’da özgeçmişe fotoğraf koymanız şart değil, ancak CV’niz gelecekteki işvereninizle ilk buluşma noktanız olacağı için koymanızı ve fotoğraf seçiminde özenli olmanızı tavsiye ediyoruz.
Scroll to Top